Αρχή / Αρχική Σελίδα / Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα του νέου κύκλου των Webinars της ΕΔΕ για το 2019

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα του νέου κύκλου των Webinars της ΕΔΕ για το 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία ανανεώνει για 16η χρονιά τον κύκλο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου (WEBINARS) – (διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα του 2019)

Τον Μάρτιο του 2003, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία εγκαινίασε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου. Επρόκειτο για μια καινοτόμο εκπαιδευτική προσπάθεια όπου ο εκπαιδευόμενος αλλά και ο ομιλητής είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να ενημερώνεται από το χώρο του για ό,τι νεότερο στον διαβήτη από έγκριτους ομιλητές. Σήμερα, 16 χρόνια μετά, τα webinars είναι πλέον διαδεδομένα και πολλές επιστημονικές εταιρείες ενημερώνουν τα μέλη τους, και οποίον άλλον ενδιαφέρεται, διαδραστικά μέσω διαδικτύου για ό,τι νεότερο στο πεδίο της ειδικότητας τους.

Τα τελευταία χρόνια οι ανατροπές και οι νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση τόσο του σακχαρώδους διαβήτη και τις επιπλοκές, όσο και των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου που τον συνοδεύουν, είναι απανωτές και άκρως ενδιαφέρουσες. Η διαφοροδιάγνωση και η αντιμετώπιση του διαβήτη αγκαλίζουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα της παθολογίας, καθιστώντας αναγκαίο ο θεράπων να είναι γνώσης της ευρύτερης παθολογίας – νεφρολογία, νευρολογία, καρδιολογία οξεοβασική ισορροπία κτλ, δεδομένου ότι ο διαβήτης, οι επιπλοκές και οι συννοσηρότητες του είναι εξαιρετικά συχνές. Λαμβάνοντας υπόψη την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές που συσχετίζονται με αυτόν, το θέμα ενδιαφέρει όλο το φάσμα του ιατρικού κόσμου.

Στο Πρόγραμμα του 2019, το κάθε θέμα συνοδεύεται από ένα περιστατικό, το οποίο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της εταιρείας μαζί με το πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα γίνεται συζήτηση με ευρεία διαφοροδιάγνωση ,όπως ειπώθηκε ήδη, καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο της παθολογίας, διαδικασία που εν πολλοίς γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Θα θέλαμε από τη θέση αυτή να ευχαριστήσουμε όλους τους ομιλητές που συνέβαλαν στην εξαρχής επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Στον «Ετήσιο Κύκλο Διαδικτυακών Σεμιναρίων για το Σακχαρώδη Διαβήτη» της ΕΔΕ έχουν χορηγηθεί 10 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Κάθε (1) μόριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε μία πλήρη ώρα παρακολούθησης της επιστημονικής εκδήλωσης.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυµούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα της ΕΔΕ, µπορούν να συμπληρώσουν την Online Φόρμα Συμμετοχής. Στους συµµετέχοντες θα αποστέλλεται email με οδηγίες για τον τρόπο πρόσβασης στα webinars. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση όσον αφορά  την παρακολούθηση  των  µαθημάτων.

Σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΔΕ μέσω διαδικτύου.

Φυσικά θα μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε και τα προηγούμενα μαθήματα που δεν έχετε καταφέρει να δείτε ζωντανά, από την ενότητα «Προηγούμενα Μαθήματα«.

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. 

Γεώργιος Δημητριάδης

 

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος

Αντώνης Αλαβέρας 

 

Top