Αρχή / Αρχική Σελίδα / Ο καθηγητής Σωτήριος Ράπτης έφυγε από κοντά μας…

Ο καθηγητής Σωτήριος Ράπτης έφυγε από κοντά μας…

Αθήνα, 11.05.17

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, εκπροσωπώντας τα μέλη της, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Καθηγητή Σωτηρίου Ράπτη, αγαπημένου ιατρού και συναδέλφου. Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Καθηγητής ήταν κορυφαία εμβληματική προσωπικότητα για την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία  αλλά και για τη διαβητολογική κοινότητα της χώρας μας. Υπήρξε σημαντικός δάσκαλος για όλους εμάς και ήταν από τους βασικούς θεμελιωτές της νέας εποχής του διαβήτη που συνδύαζε την έρευνα με την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική.

Η επιστημονική του διαδρομή ταυτίσθηκε με την αφοσίωση του για την ανάδειξη της σημαντικότητας του σακχαρώδους διαβήτη στη χώρα μας και την ευόδωση της συστηματικής, επιστημονικής και κοινωνικής αντιμετώπισής του. Έβαλε τις βάσεις για τα Διαβητολογικά Κέντρα και θεμελίωσε τη συστηματική εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στον σακχαρώδη διαβήτη.

Η επιστημονική διαβητολογική κοινότητα και η κοινότητα των διαβητικών ασθενών του οφείλουν τα μέγιστα. Η τελική συμβολική πράξη και επιθυμία της οικογένειάς του, να κατατίθενται χρήματα αντί στεφάνου για την υποτροφία νέων επιστημόνων της ΕΔΕ, αναδεικνύει τη μεγαλοσύνη του ανδρός.

Επισυνάπτεται ενημέρωση για την τελετή.

Εκ μέρους της εταιρείας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου και δασκάλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Δημητριάδης Ανδρέας Μελιδώνης

 

 

Top