Αρχή / Επιστημονικές Εκδηλώσεις / Ηλεκτρονικά Μαθήματα / ΕΔΕ Webinar: Τετάρτη 3/6/020, 14:00 – Μελέτη Περιστατικού – Κ. Πέτρου & Σ. Λιάτης

ΕΔΕ Webinar: Τετάρτη 3/6/020, 14:00 – Μελέτη Περιστατικού – Κ. Πέτρου & Σ. Λιάτης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 3/6/2020, στις 14.00, πραγματοποιείται το webinar της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το θέμα του Webinar αφορά στη θέση του παθολόγου στην εκτίμηση του οφθαλμού του ασθενούς με διαβήτη και τα δεδομένα του περιστατικού που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Webinar, παρατίθενται κατωτέρω:

Η ΑΓ είναι 56 ετών, δασκάλα στην επαρχία. Έχει ΣΔτ2 από 2ετία. Ο διαβήτης διαπιστώθηκε με αφορμή των κλασικών συμπτωμάτων του διαβήτη, πολυουρία, πολυδιψία, πολυφαγία και απώλεια βάρους. Ο οικογενειακός ιατρός στο χωριό της χορήγησε μετφορμίνη 1g x 2. Η αρτηριακή της πίεση κυμαίνεται σε τιμές 140-170/85-90 mmHg. Οι τελευταίες εξετάσεις- προ έτους- ήταν «φυσιολογικές», ωστόσο δεν τις έχει μαζί της. Ο ιατρός, παθολόγος, την εξετάζει ενδελεχώς χωρίς να διαπιστώσει παθολογικό εύρημα. Λόγω ιστορικού διαβήτη εξετάζει και τα ματιά της.

Ερωτήσεις:

  1. Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος των οφθαλμών σε ασθενή με διαβήτη από τον μη ειδικό;
  2. Ποια η διαδικασία ελέγχου του οφθαλμού από τον παθολόγο στο ιατρείο;

Οι εισηγητές που θα  παρουσιάσουν το περιστατικό είναι ο κ. Κ. Πέτρου, Οφθαλμίατρος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και ο κ. Σ. Λιάτης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Α’ Προπαιδευτικής Πανεπιστημιακής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝΑ «Λαϊκό».

Σχολιαστής – συντονιστής, ο κ. Α. Αλαβέρας.

Μπορείτε να δείτε το βιντεοσκοπημένο webinar εδώ: https://youtu.be/8_UJEQqXa4Q

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.
Γεώργιος Δημητριάδης

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος
Αντώνης Αλαβέρας

Top