Αρχή / Εκδηλώσεις ΕΔΕ / ΕΔΕ Webinar (11.12.2019) – Μελέτη Περιστατικού, Α. Θανοπούλου & Α. Κουτσοβασίλης

ΕΔΕ Webinar (11.12.2019) – Μελέτη Περιστατικού, Α. Θανοπούλου & Α. Κουτσοβασίλης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 11/12/2019, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε το webinar της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το περιστατικό που συζητήθηκε και αναλύθηκε στο Webinar, έχει ως εξής:

Άνδρας 47 ετών, επιχειρηματίας. ΒΜΙ 33kg/m2, ΣΔτ2 από 8/ετίας. Λαμβάνει μέγιστες δόσεις μετφορμίνης και γλιμεπιρίδης με πτωχή μεταβολική ρύθμιση από μηνών. Ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα διατροφής στην προσπάθεια να χάσει βάρος. Διέκοψε το κάπνισμα προ 8ετίας.

Εργαστηριακός έλεγχος:
HbA1c 8.8%, Κρεατινίνη 1.2 mg/dl, ουρία 25 mg/dl, Κ+4.5, Να+ 138 . LDL-C 100 mg/dl, HDL 21 mg/dl, TΓ 280 mg/dl, non-HDL 114 mg/dl, γενική ούρων κ.φ. Ηπατική βιοχημεία κ.φ.

Οικογενειακό ιστορικό:
Πατέρας με ΣΔτ2 και έμφραγμα μυοκαρδίου σε ηλικία 48 χρονών.

Κλινική εξέταση:
ΑΠ 132/98 mmHg. Φυσιολογική η κλινική εκτίμηση του κυκλοφορικού, αναπνευστικού, νευρολογικού συστήματος ως και η εκτίμηση κοιλιακής χώρας

Ο ασθενής ζητά τη βοήθεια σας να χάσει βάρος, να βελτιώσει τη μεταβολική του ρύθμιση ώστε να βελτιώσει την πρόγνωση και τη ποιότητα ζωής του και ιδιαίτερα τον καρδιαγγειακό κίνδυνο λόγω του επιβαρυμένου κληρονομικού ιστορικοί. Ωστόσο ανησυχεί για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αντιδιαβητικών φάρμακων αφού έχει πληροφορηθεί για τον κίνδυνο ακόμα και ακρωτηριασμού των κάτω άκρων ως και κετοξέωση που αποδίδονται σε ορισμένα αντιδιαβητικά.

Οι εισηγητές που θα παρουσίασαν ήταν η κα. Α. Θανοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη, Β ́ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής, ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και ο κ. Α. Κουτσοβασίλης MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελητής Α, Υπεύθυνος Ιατρείου Λιπιδίων Γ ́ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο, ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Σχολιαστής – συντονιστής, ο κ. Α. Αλαβέρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεοσκοπημένο webinar μέσω της διεύθυνσης: https://youtu.be/gMsfNpOumv4

συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στη φόρμα εγγραφής, ώστε να λάβετε αυτόματα ένα e-mail που θα περιέχει τη διεύθυνση (link) μέσω της οποίας θα μεταδοθεί online το webinar και η οποία θα είναι προσβάσιμη στους συμμετέχοντες την Τετάρτη το μεσημέρι, λίγο πριν τις 14.00.

Θα χορηγηθούν Μόρια (Credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (ΣΙΜΕ/ CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), αναλόγως των ωρών παρακολούθησης.

Ενημερωθείτε για το προγραμματισμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και φυσικά, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε βιντεοσκοπημένα και όσα από τα προηγούμενα webinars δεν έχετε καταφέρει να δείτε ζωντανά, μέσω της ενότητας “Προηγούμενα Μαθήματα” στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ.

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.
Γεώργιος Δημητριάδης

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος
Αντώνης Αλαβέρας

Top