Αρχή / Αρχική Σελίδα / Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού «Άκου το Σώμα Σου» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ορθό έλεγχο και την παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη 2

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού «Άκου το Σώμα Σου» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ορθό έλεγχο και την παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη 2

Αγαπητοί συνάδελφοι,

akouΗ μη προωθητική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού «Άκου το Σώμα Σου» έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ορθό έλεγχο και την παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη 2 αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται ως εξής:

  • Ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και δεν επισκέπτονται τον ιατρό τους κάθε μήνα ή δεν έχουν κάνει εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης τους τελευταίους 6 μήνες ενημερώνονται από το φαρμακοποιό για τη σημασία της ρύθμισης της γλυκόζης.
  • Ο φαρμακοποιός τους δίνει πρόσκληση και λίστα μικροβιολογικών εργαστηρίων, όπου μπορεί να γίνει εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης εντελώς δωρεάν.
  • Επιπλέον τους δίνονται σε κλειστό φάκελο, ονόματα ιατρών από όλη την Ελλάδα, τους οποίους θα μπορούν να επισκεφτούν, αφού παραλάβουν τις εξετάσεις τους προκειμένου να γίνει διάγνωση και εξέταση εντελώς δωρεάν. Σε περίπτωση ανάγκης συνταγογράφησης, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση δωρεάν παροχής και ο ασθενής καλείται να καλύψει το σχετικό κόστος, εφόσον το αποδεχθεί.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία έχει παράσχει την υποστήριξή της στην εκστρατεία, προτρέποντας τα μέλη της αλλά και ιατρούς που δεν είναι μέλη της να παρέχουν μια δωρεάν εξέταση/διάγνωση σε ασθενείς που ενημερώνονται από φαρμακοποιούς που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ τη φόρμα συγκατάθεσης, να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία και να τη στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ede.gr είτε σκανάροντας την, είτε βγάζοντας την φωτογραφία.

Για διαδικαστικούς λόγους, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η αποστολή της σχετικής φόρμας συγκατάθεσης έως και τις 23/09/2016.

 

Για το ΔΣ της ΕΔΕ

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Παπάνας

Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέξανδρος Καμαράτος

Top