Αρχή / Αρχική Σελίδα / Η θέση και η διαμαρτυρία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας για τη μείωση των ταινιών μέτρησης σακχάρου σε ασθενείς με αντλία ινσουλίνης συνδεδεμένη με αισθητήρα συνεχούς καταγραφής

Η θέση και η διαμαρτυρία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας για τη μείωση των ταινιών μέτρησης σακχάρου σε ασθενείς με αντλία ινσουλίνης συνδεδεμένη με αισθητήρα συνεχούς καταγραφής

Κατά την τελευταία βδομάδα έχει δημιουργηθεί αναστάτωση σχετικά με την πιθανότητα ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει από εδώ και στο εξής τις μισές ταινίες μέτρησης σακχάρου αίματος (δηλαδή 100 ταινίες μηνιαίως) σε ασθενείς με ΣΔτ1 οι οποίοι φέρουν αντλία ινσουλίνης υποστηριζόμενη από αισθητήρα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία ουδέποτε πρότεινε στον ΕΟΠΥΥ κάτι ανάλογο.

Αντιθέτως, τόσο εγγράφως με την υπ’ αριθμ. 1102/1-6-16 επιστολή της προς τον ΕΟΠΥΥ (Αρ. πρωτ. κατάθεσης: 21193/1-6-16), όσο και κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, η ΕΔΕ δήλωσε επανειλημμένως την αντίθεσή της προς την παραπάνω απόφαση προτείνοντας να μη γίνει καμία μείωση των ταινιών μέτρησης της γλυκόζης σε αυτούς τους ασθενείς υποστήριξε μάλιστα την έγκριση των αισθητήρων (καθετήρων γλυκόζης) στους ασθενείς αυτούς.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ

(Δείτε εδώ την πρωτότυπη επιστολή)

Top