Αρχή / Αρχική Σελίδα / Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του μέλους μας, Αθανάσιου Κοφίνη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του μέλους μας, Αθανάσιου Κοφίνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, εκπροσωπώντας τα μέλη της, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Αθανάσιου Κοφίνη, διακεκριμένου ιατρού και συναδέλφου, επίλεκτου και ιστορικού  στελέχους της Διαβητολογίας στη χώρα μας.

Ο Θάνος Κοφίνης, ένας  Άριστος Γιατρός, ένας Εξαίρετος άνθρωπος. Υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες με ιδιαίτερη  αφοσίωση και ανιδιοτέλεια τον πάσχοντα άνθρωπο και είχε πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για τους διαβητικούς ασθενείς του. Ως Επιστήμων και ως άνθρωπος ήταν σεμνός, ηθικός, απλός, καλοσυνάτος, αγαπητός στις παρέες και έντιμος λειτουργός της υγείας.

Υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα για την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία  αλλά και για τη διαβητολογική κοινότητα της χώρας. Ένας σημαντικός δάσκαλος, εκ των βασικών θεμελιωτών στο χώρο του διαβήτη, ο οποίος συνδύαζε την έρευνα με την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική.

Η επιστημονική του διαδρομή χαρακτηριζόταν από εξαιρετική αφοσίωση και πλούσιο έργο με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος του σακχαρώδους διαβήτη και την προώθηση της αποτελεσματικής επιστημονικής και κοινωνικής αντιμετώπισής του. Διετέλεσε Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας,Ταμίας και μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ και προώθησε με ζήλο και πάθος τη συστηματική εκπαίδευση των Παθολόγων, Γενικών γιατρών, Νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας στον σακχαρώδη  διαβήτη.

Ήταν από τους συναδέλφους που ανταποκρινόταν πάντα με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στις ανακύπτουσες ανάγκες και εξελίξεις του χώρου, με όραμα και στρατηγική.

Η επιστημονική διαβητολογική κοινότητα και η κοινότητα των ατόμων με διαβήτη του οφείλουν πολλά. Το ΔΣ της ΕΔΕ αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο τιμής να καταθέσει στο Χαμόγελο του παιδιού ένα συμβολικό ποσό αντί στεφάνου στη μνήμη του.

Εκ μέρους της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου και δασκάλου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Top