Αρχή / Νέα και Ανακοινώσεις / Διάφορα / Χορήγηση υποτροφιών

Χορήγηση υποτροφιών

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης χορηγεί κάθε χρόνο έναν αριθμό υποτροφιών (διαφορετικό ανά έτος αλλά 3 το ελάχιστο) για εκπόνηση διατριβών και για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό με σκοπό να προωθήσει την έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα της Αθηροσκλήρωσης.

Για τις διατριβές το ποσό είναι 3000€ και δίνεται σε 3 δόσεις των 1000€ το χρόνο ανάλογα με την πρόοδο της διατριβής. Το ποσό για τις υποτροφίες εξωτερικού είναι 4000€ σε 4 ετήσιες δόσεις των 1000€. Οι διατριβές κρίνονται από τριμελή επιτροπή ενώ το θέμα της διατριβής ή του προγράμματος μετεκπαίδευσης στο εξωτερικό, θα πρέπει απαραιτήτως να αφορά το γνωστικό αντικείμενο της Εταιρείας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν μόνο τα μέλη της Εταιρείας.

Όσοι ενδιαφέρονται για υποτροφία θα πρέπει να καταθέσουν ή στείλουν στα γραφεία της Εταιρείας (Μαιάνδρου 9, Τ.Κ. 115 28, Ιλίσσια, Αθήνα) μαζί με την αίτησή τους α) Πρωτόκολλο της μελέτης (με τον τίτλο της διατριβής ή του προγράμματος) και β) έγκριση παρακολούθησης ή εκπόνησης της διατριβής από το πανεπιστήμιο και ορισμό της τριμελούς επιτροπής (στην περίπτωση της διατριβής). Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται κάθε χρόνο, περίπου τον Ιούνιο.

Από την καθιέρωση του θεσμού αυτού (1η Απριλίου 2005) μέχρι σήμερα, η Εταιρεία μας έχει επιχορηγήσει 18 διδακτορικές διατριβές και 7 μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό.

Top