Αρχή / Αρχική Σελίδα / Μία πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 β

Μία πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 β

pantespanious22xΑγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί φίλοι,

Το εγχειρίδιο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώΤο ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στο σχολικό περιβάλλον.

Κύριος στόχος του βιβλίου είναι η βελτίωση της ζωής των παιδιών με διαβήτη στο σχολείο και η παρότρυνση των δασκάλων να μιλήσουν ανοικτά τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής.

Απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους, γονείς και μαθητές, με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την παροχή καθοδήγησης και την εξέλιξη του σχολείου σε ένα μέρος πιο «οικείο» για τα παιδιά με διαβήτη (

Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών, η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή τους στο σχολείο, χωρίς τον φόβο της απόρριψης, του στιγματισμού ή της διάκρισης, καθώς και η προληπτική ενημέρωση προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία υποστηρίζει την προαναφερθείσα πρωτοβουλία και σας παροτρύνει να βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

(website)

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕ

Ν. Παπάνας

Top