Αρχή / Εκδηλώσεις ΕΔΕ / Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό (15-17 Ιαν 2014)

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό (15-17 Ιαν 2014)

17metΓια μία ακόμη χρονιά σας προσκαλούμε στα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό» που θα πραγματοποιηθούν στις 15-17 Ιανουαρίου 2014.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παθολόγους (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), γενικούς ιατρούς και ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των μαθημάτων έχει ιδιαίτερα εκτιμηθεί και από τους ειδικευόμενους στην Ενδοκρινολογία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντικά ποσοστά συμμετοχής. Τα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα» περιλαμβάνουν ομιλίες σε στρογγυλά τραπέζια που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ενδοκρινολογίας με ιδιαίτερη έμφαση σε νοσήματα με σημαντική συχνότητα στο γενικό πληθυσμό όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, οι υπερλιπιδαιμίες, η οστεοπόρωση, οι θυρεοειδοπάθειες, η αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία κλπ, από ομιλητές που έχουν ιδιαίτερα ασχοληθεί με το θέμα που θα παρουσιάσουν.

Μία επιτυχημένη προσθήκη των τελευταίων διοργανώσεων είναι τα κλινικά φροντιστήρια με παρουσίαση και συζήτηση πραγματικών περιστατικών καθώς και συζήτηση του τρόπου προσέγγισης ειδικών προβλημάτων όπως αυτά των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών της Σύγχρονης Ενδοκρινολογίας και η ευαισθητοποίηση στη συνεργασία μεταξύ μη ειδικού και ειδικού στην επίλυση των πιο περίπλοκων προβλημάτων. Σας καλούμε λοιπόν στα «Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό» και ευελπιστούμε ότι και αυτή τη χρονιά η διοργάνωσή μας θα επιτύχει τους στόχους της.

Δυστυχώς, στη διάρκεια της προετοιμασίας των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων ένα από τα πολυτιμότερα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, η Ιωάννα Τζαβάρα, απεβίωσε. Υπήρξε επί σειρά ετών δραστήριο μέλος της οικογένειας του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Ευαγγελισμού. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής οι συνεργάτες της αφιερώνουμε την εκδήλωση αυτή στη μνήμη της.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σ. Τσαγκαράκης
Συντονιστής Διευθυντής
Ενδοκρινολογικό Τμήμα – Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

 

Top