Αρχή / Αρχική Σελίδα / Συλληπητήριο Μήνυμα ΕΔΕ για την απώλεια του Καθηγητή Μ. Ελισάφ

Συλληπητήριο Μήνυμα ΕΔΕ για την απώλεια του Καθηγητή Μ. Ελισάφ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, εκπροσωπώντας τα μέλη της, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του ομότιμου Καθηγητή Μωυσή Ελισάφ, διακεκριμένου επιστήμονα, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους.

Ο Μωυσής Ελισάφ υπηρέτησε με συνέπεια τον χώρο της υγείας, με σπουδαίο ερευνητικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο, αφήνοντας ανεξίτηλο επιστημονικό αποτύπωμα. Είναι νωπή ακόμα στη μνήμη μας, η Εναρκτήριος Διάλεξη που έδωσε προ λίγων μηνών στο 20ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο της ΕΔΕ.

Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα, από τις πλέον εμβληματικές και χαρισματικές που ανέδειξε η χώρα μας. Ήταν βαθύτατα καλλιεργημένος και φωτισμένος άνθρωπος και σημειώνεται ότι το 2019, όταν εξελέγη δήμαρχος Ιωαννιτών, οι New York Times έκαναν αναφορά για το νέο Δήμαρχο, για την προσωπικότητά του και για το ότι ήταν ο 1ος εβραϊκού θρησκεύματος δήμαρχος. Έφυγε από τη ζωή πρόωρα, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του ως δήμαρχος αλλά άφησε δρομολογημένα μεγάλα εγχειρήματα ως παρακαταθήκη.

Ο χαμός του αποτελεί μια τεράστια απώλεια για την ιατρική κοινότητα, την Ισραηλιτική κοινότητα αλλά και για την πόλη των Ιωαννίνων, την οποία υπηρέτησε ως γιατρός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, αλλά και ως δήμαρχος. Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.

Εκ μέρους της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Για το ΔΣ της ΕΔΕ

Η Πρόεδρος
Α. Μαυρογιαννάκη

Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Μακρυλάκης

Διαβάστε την πρωτότυπη Ανακοίνωση εδώ

Top