Αρχή / Αρχική Σελίδα / Έκδοση βιβλίου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας: “Οι επιπτώσεις της Παχυσαρκίας στην Υγεία”

Έκδοση βιβλίου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας: “Οι επιπτώσεις της Παχυσαρκίας στην Υγεία”

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι τέθηκε στην κυκλοφορία το νέο βιβλίο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας με τίτλο «Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία», από τις Ιατρικές Εκδόσεις «Γιάννης Β. Παρισιάνος», ISBN: 978-960-9553-33-9.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να πληροφορήσει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και τους επαγγελματίες υγείας για τις πολλές και ποικίλες επιπτώσεις που έχει το αυξημένο σωματικό βάρος στην υγεία. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί ότι πίσω από πολλές από τις καθημερινές παθολογικές καταστάσεις των ασθενών του κρύβεται η παχυσαρκία και άρα θα πρέπει να την συνυπολογίσει στην καθημερινή κλινική του πρακτική.

Οι συγγραφείς, που μας έκαναν την τιμή να συνδράμουν σε αυτή την ενημερωτική-εκπαιδευτική προσπάθεια για τους Έλληνες ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, είναι έγκριτοι επιστήμονες, με επιστημονική πληρότητα και πλούσια κλινική εμπειρία, αναλύουν διεξοδικά τους τρόπους σύνδεσης της παχυσαρκίας με την εκάστοτε επιπλοκή της, ώστε να τεκμηριωθεί η αιτιοπαθογενετική σχέση αυτής με την παχυσαρκία, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν όλο το εύρος των επιπλοκών και είναι: Εισαγωγικές βασικές γνώσεις για την παχυσαρκία (Ε. Καπάνταης), Μεταβολικές διαταραχές (Γ. Δημητριάδης, Ε. Καπάνταης, Θ. Φιλιππάτος, Ν. Παπάνας), Ενδοκρινικές διαταραχές (Κ. Μιχαλάκης, Θ. Αλεξανδρίδης), Καρδιαγγειακές επιπλοκές (Κ. Τσιούφης, Η. Σανίδας, Κ. Βέμμος, Δ. Ρίχτερ), Καρκίνοι (Α. Κόκκινος), Αναπνευστικές διαταραχές (Π. Στειρόπουλος), Επιπλοκές πεπτικού συστήματος (Δ. Παπάζογλου), Μυοσκελετικές επιπλοκές (Δ. Πατρίκος), Μαιευτικές επιπλοκές (Γ. Βαλσαμάκης), Νεφρικές επιπλοκές (Α. Αλαβέρας), Νευρολογικές επιπλοκές (Κ. Καραγεωργίου), Επιπτώσεις στην ψυχική υγεία (Γ. Γεωργαντόπουλος), Επιπλοκές μεθόδων απώλειας βάρους (Χ. Γαλανάκης), Αύξηση θνητότητας και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης (Ε. Καπάνταης).

Το βιβλίο της ΕΙΕΠ διατίθεται από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Γιάννης Β. Παρισιάνος» (http://www.parisianouj.gr/, Μικράς Ασίας 76, Γουδή, 11527, 210-7482996) και από τα γραφεία της Ε.Ι.Ε.Π. (Λεωφ. Κηφισίας 46, 11526 Αθήνα, 5ος όροφος, 10:00-16:00 καθημερινά, www.eiep.gr).

Top