Αρχή / Επιστημονικές Εκδηλώσεις / Ηλεκτρονικά Μαθήματα / ΕΔΕ Webinar (Τετάρτη 4/11/2020, 14:00) – Μελέτη Περιστατικού: Σ. Παππάς, Α. Αλαβέρας

ΕΔΕ Webinar (Τετάρτη 4/11/2020, 14:00) – Μελέτη Περιστατικού: Σ. Παππάς, Α. Αλαβέρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 4/11/2020, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε το webinar της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το θέμα του Webinar ήταν: “Μετά από τα αποτελέσματα της μελέτης CAROLINA θα πρέπει να χορηγούνται με περισσότερη ευχέρεια οι σουλφονυλουρίες;“.

Τα δεδομένα του περιστατικού που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Webinar, παρατίθενται κατωτέρω:

  • Ο Μιχάλης, 62 ετών, υπάλληλος εταιρείας εισαγωγών ηλεκτρικών ειδών, έχει γνωστό ΣΔτ2 από 8/ετία. Ο διαβήτης του ελέγχεται με μετφορμίνη 1000mgr x 2, μαζί με γλιμεπιρίδη 4mgr x 1. Από 5/ετία έχει διαπιστωθεί και δυσλιπιδαιμία για την οποία του χορηγήθηκε ατορβαστατίνη 20mg x 1.ΒΜΙ 29.5Κγρ/m2.
  • Εργαστηριακά ευρήματα: Chol-T 146 mg/dl, TG 145 mg/dl, HDL 44 mg/dl, και LDL-C 73 mg/dl.
  • Ο Μιχάλης έχει και γνωστή υπέρταση με πρόσφατες τιμές περίπου 134/84 mm Ηg, υπό ραμιπρίλη 5mg.
  • Ο πατέρας του έχει ΣΔτ2 και αναφέρει ότι πέρασε εκτεταμένο αγγειακό εγκεφαλικό σε ηλικία 72 ετών.
  • Ο Μιχάλης διάβασε στον ημερήσιο τύπο ότι η φαρμακευτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει παρουσιάσει σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και ζήτησε τη γνώμη σας αν θα πρέπει να τροποποιήσει την αγωγή του.

Οι εισηγητές που παρουσίασαν το περιστατικό ήταν ο κ. Σ. Παππάς, Παθολόγος PhD-Διαβητολόγος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής-Διαβητολογικού Κέντρου, Γεν. Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και ο κ. Α. Αλαβέρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, τ. Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής, Ε.Ε.Σ Κοργιαλένειο Μπενάκειο.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένο μέσω της διεύθυνσης: https://youtu.be/WUe2U-d9xjI

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.
Γεώργιος Δημητριάδης

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος
Αντώνης Αλαβέρας

Top