Αρχή / Αρχική Σελίδα / Καμπάνια Ενημέρωσης για τον Διαβήτη: «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά»

Καμπάνια Ενημέρωσης για τον Διαβήτη: «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου 2012), η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης κοινού στο πλαίσιο του «Μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Διαβήτη» που θα διαρκέσουν έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται 3ήμερο ενημερωτικών δράσεων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, στην Πλατεία Συντάγματος από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου, 09:00-17.00 με την ευγενική χορηγία της MSD.

Με βασικό μήνυμα «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά», οι δράσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Όλοι όσοι βρεθούν στην Πλατεία Συντάγματος, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν επιστημονική ενημέρωση από ειδικούς διατροφολόγους, και να απαντήσουν με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τη φυσική τους δραστηριότητα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικών εντύπων με συμβουλές διατροφής και άσκησης που βοηθούν στην πρόληψη τουa Σακχαρώδους Διαβήτη.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά» έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτή τη «σιωπηλή» επιδημία που διπλασιάζει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά στα νεαρά άτομα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας κ. Ανδρέα Μελιδώνη, «ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Μέσα σε 30 χρόνια εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο και από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ΄80 έφθασαν τα 350 εκατομμύρια. Το μέλλον διαφαίνεται ζοφερό. Οι αρμόδιοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπουν ότι αν μέσα στην επόμενη 15ετία δεν υπάρξουν συντονισμένες παρεμβάσεις, ο αριθμός των πασχόντων θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8% – 9% του πληθυσμού (800 – 900 χιλιάδες) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 2% – 3% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.  Η επιδημία είναι μπροστά μας σε πλήρη εξέλιξη».

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΔΕ) 

 

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), ιδρύθηκε το 1975. Οι κύριοι στόχοι της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας είναι:

  • Η ενημέρωση των ατόμων με Διαβήτη, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του
  • Η προώθηση της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στο Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Η θετική επιρροή και η ευαισθητοποίηση των αρχών του κράτους αναφορικά με τις στρατηγικές πρόληψης, ενημέρωσης και φροντίδας για το Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Η προώθηση της υποστήριξης στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Η προώθηση και η βελτίωση της φροντίδας στο Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Η βελτίωση της κλινικής προσέγγισης και η ευκολότερη πρόσβαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ατόμων με Διαβήτη

 

 

Top