Αρχή / Αρχική Σελίδα / Παρουσίαση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος της ΠΕΑΝΔ

Παρουσίαση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος της ΠΕΑΝΔ

Για 32η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί το υπέροχό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ που επιλέξανε και φέτος να ζήσουν 89 παιδιά με Διαβήτη τύπου 1 από όλη τη Ελλάδα & την Κύπρο!!

Η 20μελή ομάδα της ΠΕΑΝΔ, αποτελούμενη απο έμπειρο και πλήρως εκπαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτές, θα υποδεχθεί νεοδιαγνωσμένα και μη, παιδιά με ΣΔτ1, ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία θα απολαύσουν τις χαρές και τα οφέλη της κατασκήνωσης σε μικτές ομάδες με πλήρη ασφάλεια σε ό,τι αφορά το διαβήτη τους, συμμετέχοντας ισάξια και αρμονικά σε όλο το πρόγραμμα της κατασκήνωσης με τα παιδιά χωρίς διαβήτη.

Η αυτονομία των παιδιών στη διαχείριση του διαβήτη τους είναι ένας απο τους κύριους στόχους του προγράμματος και αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων κατασκηνωτικών προγραμμάτων για έναν γονέα που θέλει να βοηθήσει το παιδί του να αυτονομηθεί και να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία τη μετέπειτα πορεία με το διαβήτη του.

Στόχος του βίντεο είναι να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τόσο τα ίδια τα παιδία με ΣΔτ1 όσο και τους γονείς τους, που αισθάνονται έστω και την παραμικρή ανησυχία, να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι όχι μόνο το παιδί τους μπορεί να συμμετέχει, αλλά τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που του προσφέρονται είναι τόσα πολλά, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του διαβήτη και την ενδυνάμωση της ψυχολογίας των παιδιών, που αξίζει να πάρουν αυτή την απόφαση.

Επιπλέον του κειμένου δείτε εδώ την παραπομπή στην σελίδα μας που έχει όλες τις πληροφορίες της κατασκήνωσης https://www.peand.gr/to-ergo-mas/kataskinwsi/

Δείτε εδώ και το video teaser της κατασκήνωσης.

Καλό καλοκαίρι!

 

(Επίσημη ιστοσελίδα ΠΕΑΝΔ)

Top