Αρχή / Διαβητολογικά Νέα / Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – Μήνας Ευαισθητοποίησης Διαβήτη 2012

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – Μήνας Ευαισθητοποίησης Διαβήτη 2012

Ενημερωθείτε για το Σακχαρώδη Διαβήτη 

 

Με την ευγενική χορηγία των Novo Nordisk

   &  Abbott Diabetes Care

Δείτε εδώ ένα βίντεο – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Διαβήτης Τύπου 1), ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Διαβήτης Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

 

Ακούστε εδώ το σχετικό Ραδιοφωνικό Σποτ που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

(Με την ευγενική χορηγία του Ροταριανού Ομίλου Φιλοθέης)

Top