Αρχή / Mετεκπαιδευτικά μαθήματα της ΕΔΕ μέσω διαδικτύου (Webinars)

Mετεκπαιδευτικά μαθήματα της ΕΔΕ μέσω διαδικτύου (Webinars)

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), από το 1975, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση – δια βίου εκπαίδευση όλων των λειτουργών υγείας που περιθάλπουν άτομα με διαβήτη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων που έχουν ενδιαφέρον για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Συνεχίζοντας την παράδοση της διαδραστικής τηλεκπαίδευσης των τελευταίων 19 ετών, διοργανώνει τον 21ο Ετήσιο Κύκλο Διαδικτυακών Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων ΕΔΕ (Webinars), με θεματικό τίτλο «Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Διλήμματα στη διαχείριση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη» που θα πραγματοποιείται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα του 2024 και ώρα 20:00-21:30.

Δείτε το Πρόγραμμα των Webinars εδώ.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να παραμένει παγκόσμια επιδημία και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό παρουσιάζουν γρήγορους ρυθμούς. Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν. Η άριστη αντιμετώπιση των διαβητικών ατόμων εξαρτάται από την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και ομάδας λειτουργών υγείας. Απαιτείται τακτική παρακολούθηση κάθε διαβητικού και στενή συνεργασία του ίδιου με τα μέλη της ομάδας λειτουργών υγείας. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει ιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, φυσικοθεραπευτές ή γυμναστές, οδοντιάτρους, ψυχολόγους ή ψυχιάτρους, ποδολόγους, και φαρμακοποιούς με εμπειρία στην αντιμετώπιση διαβητικών ασθενών. Η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του διαβητικού και η κατάρτιση ενός πλάνου θεραπευτικής αντιμετώπισης της νόσου, που περιλαμβάνει και αλλαγές στον τρόπο ζωής, προϋποθέτει συνεργασία του ίδιου του ατόμου με διαβήτη, της οικογένειάς του ή των ατόμων που τον φροντίζουν, των θεραπευτών του και των υπολοίπων μελών της ομάδας φροντίδας υγείας του.

Η Επιστημονική Επιτροπή Εκπαίδευσης γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ορθής καθημερινής κλινικής πρακτικής προσέγγισης και διαχείρισης των ατόμων με διαβήτη, στοχεύει στην παρουσίαση των επιστημονικών δεδομένων σε θέματα που αφορούν στην καθημερινή κλινική πρακτική διαχείρισης των ατόμων αυτών και δίδεται έμφαση στη συζήτηση κλινικών περιστατικών καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Με τη φιλοδοξία ότι το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προκαλέσει ενδιαφέρον για αλληλεπίδραση μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΔΕ μέσω διαδικτύου, προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας, ώστε να ευοδωθεί ο στόχος αυτών των Σεμιναρίων.

Στον «Ετήσιο Κύκλο Διαδικτυακών Σεμιναρίων για το Σακχαρώδη Διαβήτη» της ΕΔΕ έχουν χορηγηθεί 11 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Κάθε (1) μόριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε μία πλήρη ώρα παρακολούθησης της επιστημονικής εκδήλωσης.

Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ζωντανή παρακολούθησή τους, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της εκ των υστέρων παρακολούθησης των προηγούμενων μαθημάτων στην ομώνυμη ενότητα (“Προηγούμενα Μαθήματα“).

 

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Εκπαίδευσης της ΕΔΕ

 

Η Πρόεδρος
Α. Μαυρογιαννάκη

Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Μακρυλάκης

Top