Αρχή / Επιστημονικές Εκδηλώσεις / ΕΔΕ Webinar (15.1.2020) – Οι σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκαν το 2019 – Α. Κουτσοβασίλης & Θ. Παναγιώτου

ΕΔΕ Webinar (15.1.2020) – Οι σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκαν το 2019 – Α. Κουτσοβασίλης & Θ. Παναγιώτου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 15/1/2020, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε το webinar της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το webinar παρουσίασε τις σημαντικότερες μελέτες που ανακοινώθηκαν το 2019 και οι οποίες αποτελούν αφορμή τροποποίησης των οδηγιών αντιμετώπισης του Διαβήτη στο κοντινό μέλλον.

Το 2019 υπήρξε σημαντική χρονιά όσον αφορά τη δημοσίευση νέων μελετών που σχετίζονται με τον διαβήτη. Η αντιμετώπιση του διαβήτη έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και οι πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στηρίζονται σε σημαντικές μελέτες που ανακοινώθηκαν το 2019. Αξίζει τον κόπο να τις ξαναδούμε και να συζητήσουμε τις αλλαγές και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχουν στις θεραπευτικές μας αποφάσεις.

Οι εισηγητές που παρουσίασαν το webinar ήταν ο κ. Α. Κουτσοβασίλης, MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελητής Α, Υπεύθυνος Ιατρείου Λιπιδίων Γ ́ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο, ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» και ο κ. Θ. Παναγιώτου, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Σχολιαστής – συντονιστής, ο κ. Α. Αλαβέρας.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένο στη διεύθυνση: https://youtu.be/hOa_d5Hhb1c

Ενημερωθείτε για το προγραμματισμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και φυσικά, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε βιντεοσκοπημένα και όσα από τα προηγούμενα webinars δεν έχετε καταφέρει να δείτε ζωντανά, μέσω της ενότητας “Προηγούμενα Μαθήματα” στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ.

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.
Γεώργιος Δημητριάδης

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος
Αντώνης Αλαβέρας

Top