Αρχή / Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 2021 αποτελεί ορόσημο έτος για τον σακχαρώδη διαβήτη. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης και τα 99 χρόνια από την πρώτη χορήγηση ινσουλίνης στον άνθρωπο στις 11 Ιανουαρίου του 1922. Πράγματι γιορτή, αφού η ινσουλίνη, η ορμόνη της ζωής, άλλαξε για πάντα το πρόσωπο του διαβήτη, μία νόσο από την οποία κατέληγαν νέα κυρίως άτομα, εν μέσω οξέων επιπλοκών, λίγες εβδομάδες ή μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Η έρευνα, οι γνώσεις μας και η θεραπευτική φαρέτρα κατά του διαβήτη έχουν εμπλουτιστεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

Το 2021 συμπληρώνονται 18 χρόνια από την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ΕΔΕ να προσφέρει εκπαίδευση μέσω διαδικτύου, με έγκριτους ομιλητές για ότι νεότερο αφορά τον διαβήτη.

Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη νόσο, πολλά θέματα της καθημερινής πρακτικής παραμένουν ασαφή π.χ. τελικά ποιος ο στόχος της αρτηριακής πίεσης, άμεση έναρξη αγωγής ή βλέπουμε και κάνουμε όταν διαγνωσθεί ένας ‘ήπιος’ διαβήτης; η μετφορμίνη μόνη ή σε συνδυασμό με δεύτερο αντιδιαβητικό εξαρχής, η μικρολευκωματινουρία είναι ευαίσθητη εξέταση, ασπιρίνη με τη διάγνωση του διαβήτη για πρωτοπαθή  καρδιαγγειακή πρόληψη;

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΔΕ αποτελείται από 13 Θεματικές ενότητες με αντιπαραθέσεις που αφορούν την καθημερινή πρακτική.

Διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα του 2021

Στον «Ετήσιο Κύκλο Διαδικτυακών Σεμιναρίων για το Σακχαρώδη Διαβήτη» της ΕΔΕ έχουν χορηγηθεί 13 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Κάθε (1) μόριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε μία πλήρη ώρα παρακολούθησης της επιστημονικής εκδήλωσης.

Με την πεποίθηση ότι και το φετινό πρόγραμμα θα είναι ενδιαφέρον και γόνιμο για τους συναδέλφους, uα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά όλες /όλους τις/τους /ομιλήτριες/ομιλητές που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία των μαθημάτων.

Όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυµούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα της ΕΔΕ συμπληρώνοντας τη σχετική  Online Φόρμα. Θα ακολουθήσει email με οδηγίες για τον τρόπο πρόσβασης στα webinars και ηλεκτρονική πρόσκληση για την παρακολούθηση  των  µαθημάτων.

Σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΔΕ μέσω διαδικτύου.

Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ζωντανή παρακολούθησή τους, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της εκ των υστέρων παρακολούθησης των προηγούμενων μαθημάτων στην ομώνυμη ενότητα ( “Προηγούμενα Μαθήματα“).

Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.

 

Η Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.

Αναστασία Μαυρογιαννάκη

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος

Αντώνης Αλαβέρας

 

Top