Αρχή / Εκδήλωσης / “Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή”, 14-15 Νοεμβρίου 2015, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Αθήνα

“Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή”, 14-15 Νοεμβρίου 2015, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Αθήνα

#_LOCATIONMAP

Ημερομηνία
Ημερομηνία - 14/11/2015 - 15/11/2015


ESPA_banner

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Επιστημονική Εκδήλωση για τον Απολογισμό του Προγράμματος ΕΣΠΑ
Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία

Αγαπητοί/ες κύριοι/ες,

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα “Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα, και έχει αναλάβει τον συντονισμό και διεκπεραίωση όλων των σχετικών δράσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για τη διαχρονική παρακολούθηση, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των παιδιών και εφήβων με υπερβαρότητα και παχυσαρκία από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια του Προγράμματος διοργανώνουμε στις 14-15 Νοεμβρίου 2015, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Αθήνα, Επιστημονική Εκδήλωση με στόχο τον απολογισμό του Έργου καθώς και την ενημέρωση των Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Έργου αυτού, πώς θα διαχειριστούν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί, καθώς και των επιστημόνων υγείας, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για όποια περεταίρω πληροφορία/διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου

Ευαγγελία Χαρμανδάρη, MD, MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK)
Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας
Α΄ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545).

Στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” (Κεντρικό Κτίριο, 6ος Όροφος, τηλ. 213 2013 666). Το Ιατρείο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται από εμάς, αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση (για ασφαλισμένους).

Για περισσότερες πληροφορίες www.childhood-obesity.gr

και εδώ

Top