Αρχή / Εκδήλωσης / 1ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

1ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

#_LOCATIONMAP

Ημερομηνία
Ημερομηνία - 12/03/2022


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), από το 1975, προάγει τη συνεχή επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση και συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επιστημόνων, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων των λειτουργών υγείας που έχουν ενδιαφέρον για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Διοργανώνει φέτος το 1ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης COVID-19.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης παραμένει παγκόσμια επιδημία και τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν. Το Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες – λειτουργούς υγείας όλου του φάσματος των επιστημών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε διαιτολόγους-διατροφολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες υγείας αλλά και νέους ιατρούς.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα οποία αναφέρονται στις επί μέρους ειδικεύσεις τους. Στόχος είναι ο συγκερασμός των επιστημονικών δεδομένων με την καθημερινή κλινική πρακτική διαχείρισης και αντιμετώπισης των ατόμων αυτών. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε θέματα διατροφής, τα οποία αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Επιπρόσθετα, ο τρόπος διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη, όπως έχει διαπιστωθεί σε πολλές μακροχρόνιες μελέτες. Κατά συνέπεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του πληθυσμού στον τρόπο διατροφής του. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες αλλά και εκπαίδευση σε συσκευές μέτρησης σακχάρου – σε συσκευές χορήγησης ινσουλίνης – άλλες ενέσιμες αντιδιαβητικές αγωγές αλλά και σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ορθής πρακτικής διαχείρισης των διαβητικών ατόμων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 (09:00 – 18:00) και ευελπιστούμε ότι ακόμη και με τις παρούσες συνθήκες υγειονομικής κρίσης, θα διατηρηθεί η βέλτιστη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε να ευοδωθεί ο στόχος αυτού του Διεπιστημονικού Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
Δρ. Αναστασία Μαυρογιαννάκη


Επιστημονικό Πρόγραμμα

  • Μέρος Α: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Διάγνωση – Θεραπεία – Διατροφή» – ώρες 09.00 – 14.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου WEBINAR

  • Μέρος Β: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Εκπαίδευση ατόμων με ΣΔ – Νοσηλευτική φροντίδα» – ώρες 15.00 – 18.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου WEBINAR

 

 

Top