Αρχή / Εκδήλωσης / 13ο Κλινικό Φροντιστήριο Σακχαρώδους Διαβήτη

13ο Κλινικό Φροντιστήριο Σακχαρώδους Διαβήτη

#_LOCATIONMAP

Ημερομηνία
Ημερομηνία - 12/01/2023 - 14/01/2023


Διαβάστε το Επιστημονικό Πρόγραμμα εδώ.

Τα βίντεο και οι παρουσιάσεις των ομιλητών βρίσκονται στην περιοχή μελών της ΕΔΕ


 

Δείτε εδώ το Επιστημονικό Πρόγραμμα

Τα βίντεο και οι παρουσιάσεις των ομιλητών βρίσκονται στην περιοχή μελών της ΕΔΕ


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), από το 1975, προάγει τη συνεχή επιμόρφωση

και δια βίου εκπαίδευση και συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων των λειτουργών υγείας που έχουν ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργανώνει φέτος το 13ο Κλινικό Φροντιστήριο Σακχαρώδους Διαβήτη, το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά (φυσική παρουσία & διαδικτυακά), σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης COVID-19.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να παραμένει παγκόσμια επιδημία και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό παρουσιάζουν γρήγορους ρυθμούς. Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν.

Το Κλινικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Ανασκοπούνται οι θεμελιώδεις έννοιες σε όλο το φάσμα των γνώσεων, από το φυσιολογικό μεταβολισμό και την παθογένεια έως τη διάγνωση – διαχείριση – αντιμετώπιση. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις ενώ δίδεται έμφαση στη συζήτηση κλινικών περιστατικών και καθημερινής κλινικής πράξης. Στόχος του είναι ο συγκερασμός των νεότερων επιστημονικών δεδομένων με την καθημερινή κλινική πρακτική διαχείρισης και αντιμετώπισης των ατόμων με προδιαβήτη – διαβήτη, διαβητικές επιπλοκές αλλά και συννοσηρότητες που συχνά συνυπάρχουν σε αυτά τα άτομα. Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ορθής πρακτικής διαχείρισης των διαβητικών ατόμων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις Ελληνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες της ΕΔΕ και θα συζητηθούν αμφιλεγόμενα θέματα. Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν ως εκπαιδευτές πολλοί διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες από όλη την επικράτεια.

Σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε, στις 12-14 Ιανουαρίου 2023 και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας, ώστε να ευοδωθεί ο στόχος αυτού του Κλινικού Φροντιστηρίου.

Με εκτίμηση

 

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Δρ. Μαυρογιαννάκη Αναστασία

Top