Αρχή / Εκδήλωσης / 5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)

5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)

#_LOCATIONMAP

Ημερομηνία
Ημερομηνία - 05/10/2019


5η Ημερίδα Διατροφής (Σάββατο 5/10/2019)

Αμφιθέατρο Φαίδων Φέσσας, Λαϊκό Νοσοκομείο, Αθήνα

Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

Δείτε εδώ την αφίσα της Ημερίδας

Διαβάστε εδώ το Επιστημονικό Πρόγραμμα.

Συμπληρώστε την online Φόρμα Συμμετοχής.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔ-ΔΕ), διοργανώνει την 5η Ημερίδα Διατροφής «Διατροφικές παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στο αμφιθέατρο «Φαίδων Φέσσας» στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Η διαμόρφωση ενός υγιεινού διαιτολογίου και μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς αποτελούν σημαντικούς παράγοντες  για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου. Το σωστό πρότυπο διατροφής, η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων, η αναλογία των θρεπτικών συστατικών και ο σωστός συνδυασμός της με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή, αποτελούν τη βασική θεματολογία της 5ης Ημερίδας Διατροφής.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την online φόρμα εγγραφής..

Ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση,

Χ.Δημοσθενόπουλος – Σ.Κανελλάκης
Πρόεδροι Ο.Ε.

Top