Δελτίο Τύπου Sanofi-Aventis

H Sanofi-Aventis δεσμεύεται να διατηρήσει την πρόσβαση σε όλα της τα φάρμακα ζωτικής σημασίας στην Ελλάδα

Αθήνα, Ελλάδα – 2 Ιουνίου, 2010

Η sanofi-aventis ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να διαθέτει όλα της τα φάρμακα ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ινσουλινών, στην Ελληνική αγορά. Σε συνέχεια της απόσυρσης ορισμένων φαρμάκων από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, η sanofi-aventis έχει δεχτεί διάφορα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της και θα ήθελε να ενημερώσει και να καθησυχάσει τους Έλληνες ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας για το θέμα αυτό.

Παράλληλα, η sanofi-aventis θα ήθελε να τονίσει ότι δεν συμφωνεί με τις κάθετες μειώσεις τιμών των φαρμάκων, που εξήγγελλε πρόσφατα η Ελληνική κυβέρνηση και εκφράζει τη λύπη της για τα μέτρα αυτά που έχουν ληφθεί μονομερώς και που μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στη θεραπεία των ασθενών και την πρόσβασή τους στα φάρμακα.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η sanofi-aventis πιστεύει ότι η απόσυρση των ινσουλινών της από την αγορά δεν συνάδει με το ήθος της εταιρείας που έχει ως προτεραιότητα τον ασθενή, δεδομένου ιδιαιτέρως ότι, η απόσυρση ινσουλινών με ανώτερο προφίλ αποτελεσματικότητας, θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των διαβητικών ασθενών.

“Στις πρόσφατες αποφάσεις της, η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπ’όψιν τη γνώμη και τοποθέτηση σημαντικών εταίρων του υγειονομικού συστήματος όπως είναι οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και η φαρμακευτική βιομηχανία” δήλωσε η κ. Belen Garijo, Senior Vice President, Europe, sanofi-aventis. “Είμαστε ανήσυχοι ότι αυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν σε σημαντικές επιπτώσεις στην πρόσβαση σε σημαντικά φάρμακα στην Ελλάδα. Δεσμευόμαστε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ανώτερες θεραπευτικές λύσεις στους Έλληνες ασθενείς, παρά τα εμπόδια που δημιουργούν τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα”.

H sanofi-aventis έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί από κοινού μια ρεαλιστική, κατάλληλη και βιώσιμη λύση προς όφελος των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.Σχετικά με τη Sanofi-Aventis

Η sanofi-aventis, μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και παρέχει θεραπευτικές λύσεις για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων. Η sanofi-aventis είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Παρισιού (EURONEXT: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.sanofi-aventis.gr

Top