Αρχή / Αρχική Σελίδα / Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη, 2-11 Αυγούστου 2018

Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη, 2-11 Αυγούστου 2018

Η Παιδοενδοκρινολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ έχει μακρά εμπειρία στο σακχαρώδη διαβήτη των παιδιών και των εφήβων, έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες παιδιά από την έναρξη λειτουργίας της. Σήμερα παρακολουθούνται πάνω από 200 παιδιά και έφηβοι με σακχαρώδη διαβήτη.

Η εμπειρία σε κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 είναι πολυετής και σημαντική. Η πρώτη κατασκήνωση οργανώθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Μαρίας Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ. Έκτοτε η κατασκήνωση αυτή λειτουργεί κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και φιλοξενεί 45-50 παιδιά και εφήβους με διαβήτη ή και κοιλιοκάκη. Αποτελεί την πρώτη μικτή κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους με ή χωρίς διαβήτη.

Πρόκειται για μια διαφορετική κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με διαβήτη, όμοια της οποίας δεν υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα και η συμβολή της στην εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων με διαβήτη είναι σημαντική. Η ιατρική ομάδα, υπό την επίβλεψη της παιδοενδοκρινολόγου κ. Παπαγιάννη, αποτελείται από εξειδικευμένους ιατρούς, νοσηλευτές και διαιτολόγους.

Φέτος η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από 2-11 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες από το τμήμα κατασκηνώσεων και εκδρομών της ΧΑΝΘ (τηλ. 2316001000-εσωτ 851 και 852).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Top