Αρχή / Αρχική Σελίδα / Ποδηλατοδρομία για το διαβήτη

Ποδηλατοδρομία για το διαβήτη

 

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (World Diabetes Day – WDD), διοργάνωσε Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στο Γκολφ της Γλυφάδας, με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας.

Η ποδηλατοδρομία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi-aventis. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να διαδώσει το μήνυμα « Δώσε αξία στο κάθε σου βήμα. Πάμε μπροστά μαζί. Δράση για το Διαβήτη. Tώρα!» με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες, να αναλάβουν δράση και με τη συμμετοχή τους στην ποδηλατοδρομία, να δείξουν την υποστήριξή τους στα άτομα με Διαβήτη. Η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF) και τις εταιρείες – μέλη της.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη θεσπίστηκε το 1991 από την IDF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – WHO, ως ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την εντεινόμενη απειλή που συνιστά πλέον ο Διαβήτης για την υγεία των ανθρώπων. Η φετινή εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη – WDD αποτελεί το τρίτο μέρος ενός πενταετούς προγράμματος με ιδιαίτερη εστίαση στην « Εκπαίδευση και Πρόληψη του Διαβήτη ».  International Diabetes Federation (IDF). The IDF Diabetes Atlas 5th edition. Brussels; International Diabetes Federation; 2011.

 

Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Αλεξιάδου

Top